Status på det danske venturemarked

04. oktober, 2019

2018 var et rekordår i det danske venturemarked, hvor danske virksomheder tiltrak dobbelt så meget kapital som året før, og de danske fonde øgede deres investeringsaktivitet med 1,5 mia. kr.

Venturemarkedet 2018

Analysens hovedpointer

De danske venturefonde

  • Der har i de seneste år været en positiv udvikling i venturemarkedet i Danmark. De danske fonde investerede for over 4,5 mia. kr. i 2018.
  • Flere fonde er trådt ind på markedet, men selvom nye fonde er blomstret op, er den gennemsnitlige investeringsaktivitet pr. fond fortsat med at stige.

De venturefinansierede virksomheder

  • De danske virksomheder har tiltrukket over 1 mia. kr. fra danske fonde i 2018.
  • Siden 2014 er investeringerne i danske virksomheder steget med en faktor 3,5, mens nyinvesteringerne er mere end fordoblet.
  • Specielt virksomheder inden for IT og Life Science tiltrækker meget venturekapital.

Seneste analyser

17-09-2020
Fra startup til scaleup

Status på kapitalmarkedet for danske iværksættere og vækstvirksomheder

Publikationen 'Fra startup til scaleup' er en status på kapitalmarkedet for danske iværksættere og vækstvirksomheder, der ser på hvordan er adgangen til kapital i dag, hvordan den udvikler sig over tid, og hvor god er sammenhængen i økosystemet - også sammenlignet internationalt.

12-10-2020
Crowdfunding-analysen anno 2019

Status på det danske crowdfunding-marked i 2019

Vækstfonden og Dansk Crowdfunding Forening har igen i år taget temperaturen på det danske crowdfundingmarked. Opgørelsen viser, at der i 2019 blev rejst ca. 150 mio. kr. af danske SMV’er og privatpersoner på crowdfunding-platforme. Beløbet er et lille fald sammenlignet med 2018, mens låne-crowdfunding har oplevet en fremgang i 2019.

15-10-2020
Benchmarking af venturemarkedet i 2020

Danske venturefonde er Europamestre i investeringer

For niende år i træk stiger investeringsaktiviteten i de danske fonde. Det viser den nyeste benchmark-analyse af venture-markedet for 2020. Dermed forsvarer Danmark titlen som det mest investeringsaktive land i Europa målt som andel af BNP, en førsteplads som de danske venturefonde har besiddet i en årrække.