Fra startup til scaleup

Status på kapitalmarkedet for danske iværksættere og vækstvirksomheder

17. september, 2020

Tid til nye tanker

Dette er den tredje udgave af ”Fra startup til scaleup” – en status på kapitalmarkedet for danske iværksættere og vækstvirksomheder. Gennem data og partnerskaber er formålet med publikationen at give et overblik over det finansielle økosystem i Danmark: Hvordan er adgangen til kapital? Hvor god er sammenhængen? Og hvordan klarer Danmark sig i en international kontekst?

I publikationen har vi bedt en række vigtige aktører om at bidrage til rapporten, og det er blevet til spændende indlæg fra både Silicon Valley Bank, Atomico, byFounders og EQT.

Men i år er et særligt år, da spredningen af COVID-19 har fået store konsekvenser for mennesker, samfund og virksomheder verden over. Derfor kan vi heller ikke give en status på det finansielle økosystem uden at adressere følgerne af COVID-19. Det finansielle økosystem har været på prøve, og derfor er det afgørende, at vi arbejder sammen, så vi kan opfylde vores vigtigste opgave i 2020: at bidrage til at sunde og innovative virksomheder kommer godt igennem coronakrisen.

Coronakrisen har også givet os noget at tænke over: Hvordan vi lever i dag og vil leve her på planeten i fremtiden. Derfor giver pandemien også en anledning til at tænke nyt, grønt og anderledes. Og vores stærke danske iværksætterkultur kan være med til at løfte Danmark ud af krisen med nye spændende idéer og teknologier.

Vi håber, at publikationen kan være med til at sætte nogle tanker i gang og sidst, men ikke mindst, gøre dig klogere på finansieringsmulighederne i Danmark.

Rigtig god læselyst!

Andre analyser

12-10-2020
Crowdfunding-analysen anno 2019

Status på det danske crowdfunding-marked i 2019

Vækstfonden og Dansk Crowdfunding Forening har igen i år taget temperaturen på det danske crowdfundingmarked. Opgørelsen viser, at der i 2019 blev rejst ca. 150 mio. kr. af danske SMV’er og privatpersoner på crowdfunding-platforme. Beløbet er et lille fald sammenlignet med 2018, mens låne-crowdfunding har oplevet en fremgang i 2019.

15-10-2020
Benchmarking af venturemarkedet i 2020

Danske venturefonde er Europamestre i investeringer

For niende år i træk stiger investeringsaktiviteten i de danske fonde. Det viser den nyeste benchmark-analyse af venture-markedet for 2020. Dermed forsvarer Danmark titlen som det mest investeringsaktive land i Europa målt som andel af BNP, en førsteplads som de danske venturefonde har besiddet i en årrække.

22-09-2020

Statusnotat for udlånsrammen: Vækstfonden solidt repræsenteret i hele Danmark

Vækstfonden analyse viser, at fonden er bredt engageret i erhvervslivet på tværs af Danmark. Gennem udlånsrammen kan Vækstfonden yde Vækstlån til små og mellemstore virksomheder og har oplevet en stigende efterspørgsel, der forventes at fortsætte.