Ny rapport

De fem klynger, der baner vejen for den grønne omstilling

22. januar, 2021

Som en del af Danmarks Grønne Fremtidsfond skal Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond til at finansiere endnu flere grønne teknologier og virksomheder. Derfor har vi i en ny rapport kigget ind i fem klynger der er afgørende for den grønne omstilling.

Når vi skal nå målet om 70 % CO2-reduktion i 2030, bliver en lang række af sektorer afgørende. Udledningen er steget markant de sidste mange år, og den udvikling skal vendes, hvis vi skal gøre os forhåbninger om et bedre klima og miljø.

Men hvilke klynger rummer særlige potentialer i den grønne omstilling? Det har Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond kigget på i en ny rapport udarbejdet af Green Innovation Group.

De fem klynger er: Energi og forsyning, bygninger og infrastruktur, fødevarer og landbrug, transport og mobilitet samt materialer og ressourcer. I rapporten kan du dykke ned i – og blive meget klogere på – de fem klynger, og de potentialer disse sektorer rummer for den grønne omstilling.

De fem klynger

Rapporten er udarbejdet som et opslagsværk, der skal inspirere til handling ved at belyse nogle af de løsninger, som har et stort CO2-reduktionspotentiale. Rapporten er bl.a. baseret på interviews med topchefer fra det danske erhvervsliv, ledende forskere fra danske universiteter og stiftere af danske grønne startups.

Download rapporten gratis lige her.

Vil du have yderligere information om rapporten? Kontakt da Frederik van Deurs, CEO i Green Innovation Group på tlf. (+45) 26 17 49 51 eller e-mail frederik@greeninnovationgroup.com