Benchmarking af venturemarkedet 2019

28. oktober, 2019

Danske virksomheder har tiltrukket 3 gange så meget later-stage kapital i 2018 og rykker op på en 4. plads, opgjort som andel af BNP.

Ligeledes har danske virksomheder tiltrukket omkring 3 gange så meget venturekapital i 2018 end tidligere år og rykker derfor op på en 6. plads i Europa. Dette har medført, at danske virksomheder har set en fremgang i tiltrækningen af early- og later-stage kapital og rykker hhv. op på 6. og som sagt en 4. pladsen, målt som andel af BNP.

Hvad er analysens højdepunkter?

  • Danske virksomheder har tiltrukket 3 gange så meget later-stage kapital i 2018. Det har resulteret i, at Danmark rykker op på en 4. plads sammenlignet med andre lande i Europa.
  • De danske virksomheder har næsten tiltrukket 3 gange så meget kapital og ligger nu på en 6.plads, sammenlignet med resten af Europa, målt som andel af BNP. Dette har resulteret i, at danske virksomheder har fået flere early-stage og later-stage investeringer end året før. Early-staget kapitalen, som er investeret i danske virksomheder, er på den baggrund steget godt 2,5 gange.
  • Danmark er det land i Europa, som investerer mest i early-stage virksomheder, målt som andel af BNP.
  • Danmark har en af de laveste andele af offentlige investeringer i Europa, målt som andel af BNP.

Seneste analyser

Startup
16-09-2021
Ny rapport:

Fra Startup til Scaleup 2021

Velkommen til den fjerde udgave af ”Fra startup tilscale up - en status på kapitalmarkedet for danske iværksættere og vækstvirksomheder”. I rapporten dykker vi ned i de tendenser og finansieringstilbud, som har præget det finansielle økosystem i Danmark det seneste halvandet år (2020 og første halvår af 2021).

11-04-2019

Vækstfondens aftryk på den danske økonomi, 2018

Siden 1992 har Vækstfonden medfinansieret mere end 7.900 virksomheder. Med ny kapital har disse virksomheder kunne foretage nye investeringer, som har haft en substantiel effekt på samfundsøkonomien – både gennem virksomhedernes egen vækst og jobskabelse, men også indirekte gennem en øget brug af underleverandører og den innovation, som investeringerne har givet anledning til.

20-08-2021
Analyse

Analyse af værdisætning af danske ICT-selskaber 2010-2020

Trods usikkerheder forbundet med Covid-19 viste både det danske og globale venturemarked sig at være robust, og i 2020 så vi det højeste antal førstegangsinvesteringer nogensinde i Danmark.