Benchmarking af venturemarkedet 2019

Vækstfonden

28. oktober, 2019

Danske virksomheder har tiltrukket 3 gange så meget later-stage kapital i 2018 og rykker op på en 4. plads, opgjort som andel af BNP.

Ligeledes har danske virksomheder tiltrukket omkring 3 gange så meget venturekapital i 2018 end tidligere år og rykker derfor op på en 6. plads i Europa. Dette har medført, at danske virksomheder har set en fremgang i tiltrækningen af early- og later-stage kapital og rykker hhv. op på 6. og som sagt en 4. pladsen, målt som andel af BNP.

Hvad er analysens højdepunkter?

  • Danske virksomheder har tiltrukket 3 gange så meget later-stage kapital i 2018. Det har resulteret i, at Danmark rykker op på en 4. plads sammenlignet med andre lande i Europa.
  • De danske virksomheder har næsten tiltrukket 3 gange så meget kapital og ligger nu på en 6.plads, sammenlignet med resten af Europa, målt som andel af BNP. Dette har resulteret i, at danske virksomheder har fået flere early-stage og later-stage investeringer end året før. Early-staget kapitalen, som er investeret i danske virksomheder, er på den baggrund steget godt 2,5 gange.
  • Danmark er det land i Europa, som investerer mest i early-stage virksomheder, målt som andel af BNP.
  • Danmark har en af de laveste andele af offentlige investeringer i Europa, målt som andel af BNP.

Seneste analyser

17-09-2020
Fra startup til scaleup

Status på kapitalmarkedet for danske iværksættere og vækstvirksomheder

Publikationen 'Fra startup til scaleup' er en status på kapitalmarkedet for danske iværksættere og vækstvirksomheder, der ser på hvordan er adgangen til kapital i dag, hvordan den udvikler sig over tid, og hvor god er sammenhængen i økosystemet - også sammenlignet internationalt.

12-10-2020
Crowdfunding-analysen anno 2019

Status på det danske crowdfunding-marked i 2019

Vækstfonden og Dansk Crowdfunding Forening har igen i år taget temperaturen på det danske crowdfundingmarked. Opgørelsen viser, at der i 2019 blev rejst ca. 150 mio. kr. af danske SMV’er og privatpersoner på crowdfunding-platforme. Beløbet er et lille fald sammenlignet med 2018, mens låne-crowdfunding har oplevet en fremgang i 2019.

15-10-2020
Benchmarking af venturemarkedet i 2020

Danske venturefonde er Europamestre i investeringer

For niende år i træk stiger investeringsaktiviteten i de danske fonde. Det viser den nyeste benchmark-analyse af venture-markedet for 2020. Dermed forsvarer Danmark titlen som det mest investeringsaktive land i Europa målt som andel af BNP, en førsteplads som de danske venturefonde har besiddet i en årrække.