Analyser og indsigt

I Vækstfonden arbejder vi på at skabe indsigt gennem data og analyser – gerne i partnerskab med andre. Vi følger udviklingen i kapitalmarkedet for danske iværksættere og vækstvirksomheder, vi analyserer forskellige segmenter og brancher, og vi deler løbende vores viden for at bidrage til opbyggelsen af et stærkt økosystem.

Seneste analyser

16-04-2021

Vækstfondens aftryk på den danske økonomi, 2020

Siden 1992 har Vækstfonden medfinansieret mere end 10.000 virksomheder. Med ny kapital har disse virksomheder kunne foretage nye investeringer, som har haft en substantiel effekt på samfundsøkonomien – både gennem virksomhedernes egen vækst og jobskabelse, men også indirekte gennem en øget brug af underleverandører og den innovation, som investeringerne har givet anledning til.

28-01-2021

Investorer kigger på patenter ved investering

Investorer betragter ofte patenter som en forudsætning for at foretage investeringer inden for teknologitunge brancher. Ny analyse lavet af Vækstfonden og Patent- og Varemærkestyrelsen viser en sammenhæng mellem virksomheders patenter og tidspunktet for finansiering.

22-01-2021

Vækstfonden har set på udviklingen af antal nystartede virksomheder i 2020: Der er grund til optimisme

Trods Coronakrisen var der gang i aktiviteten og iværksætteriet i hele landet. Danskerne er fulde af gode idéer – og det var de heldigvis også i 2020. Vækstfonden har kigget på, hvor mange virksomheder, der er startet i 2020, som i alt rummer hele 25.650 nystiftede CVR fordelt på kommuner.

22-01-2021

De fem klynger, der baner vejen for den grønne omstilling

Som en del af Danmarks Grønne Fremtidsfond skal Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond til at finansiere endnu flere grønne teknologier og virksomheder. I samarbejde med Green Innovation Group har vi derfor udarbejdet en rapport, som belyser de fem klynger, vi vurderer har størst potentiale til at reducere udledningen af CO2, samt de områder af det danske erhvervsliv, der har størst kapacitet til at indvirke på en bæredygtig omstilling.

03-11-2020

Status på det danske venturemarked i 2019

Vækstfondens analyse af det danske venturemarked for 2019 viser bl.a., at den positive trend i ventureforvalternes investeringsaktivitet fra rekordåret 2018 er fortsat ind i 2019, som kun bød på en svag tilbagegang. Desuden er der i 2019 tegn på større spredning blandt virksomhederne, som tiltrækker kapital fra danske ventureforvaltere

Vidensbank

Oversigt over alle analyser

Dyk ned i vores arkiv af analyser, der ser på udviklingen på kapitalmarkedet, specifikke branchetendenser og effekten af Vækstfondens finansiering.

Nyheder og blogindlæg

Gå til nyhedsoverblik, hvor vi løbende deler nyheder og blogindlæg fra vores egen verden, ligesom vi videreformidler de gode historier fra porteføljen.

Liste over venturetransaktioner

Få et opdateret overblik over offentliggjorte ventureinvesteringer i danske selskaber. Data stammer fra Pitchbook og Crunchbase samt diverse danske erhvervsmedier.

Kontakt Vækstfondens afdeling for digitalisering og analyse

Ditte Rude Moncur

Ditte Rude Moncur

VP, Digital

Jakob Borup

Jacob Borup

Data science- og analysechef

Ole Bruun

Ole Bruun Jensen

Chefanalytiker