Analyser og indsigt

I Vækstfonden arbejder vi på at skabe indsigt gennem data og analyser – gerne i partnerskab med andre. Vi følger udviklingen i kapitalmarkedet for danske iværksættere og vækstvirksomheder, vi analyserer forskellige segmenter og brancher, og vi deler løbende vores viden for at bidrage til opbyggelsen af et stærkt økosystem.

Seneste analyser

17-09-2020

Status på kapitalmarkedet for danske iværksættere og vækstvirksomheder

Publikationen 'Fra startup til scaleup' er en status på kapitalmarkedet for danske iværksættere og vækstvirksomheder, der ser på hvordan er adgangen til kapital i dag, hvordan den udvikler sig over tid, og hvor god er sammenhængen i økosystemet - også sammenlignet internationalt.

15-10-2020

Danske venturefonde er Europamestre i investeringer

For niende år i træk stiger investeringsaktiviteten i de danske fonde. Det viser den nyeste benchmark-analyse af venture-markedet for 2020. Dermed forsvarer Danmark titlen som det mest investeringsaktive land i Europa målt som andel af BNP, en førsteplads som de danske venturefonde har besiddet i en årrække.

12-10-2020

Status på det danske crowdfunding-marked i 2019

Vækstfonden og Dansk Crowdfunding Forening har igen i år taget temperaturen på det danske crowdfundingmarked. Opgørelsen viser, at der i 2019 blev rejst ca. 150 mio. kr. af danske SMV’er og privatpersoner på crowdfunding-platforme. Beløbet er et lille fald sammenlignet med 2018, mens låne-crowdfunding har oplevet en fremgang i 2019.

Container
13-08-2020

Det danske venturemarked: Stabil investeringsaktivitet i danske startups trods COVID-19-krisen

Vækstfondens analyse viser, hvordan COVID-19-krisens indtræden har påvirket investeringsaktiviteten på det danske venturemarked i 2019-2020. Overordnet konkluderer analysen, at investeringsaktiviteten har været stabil på trods af de økonomiske udfordringer som har fulgt med COVID-19.

28-10-2019

Ventureinvesteringer i AgriFood Tech

I denne rapport dykker vi ned i investeringer inden for landbrugs- og fødevareteknologi – også kaldet AgriFood Tech. Fokus er på venturemarkedet, og rapporten giver et billede af, hvor meget venturekapital startups inden for AgriFood Tech tiltrækker på globalt plan, i Europa og i Danmark. Derudover forsøger rapporten at give et indblik i det danske startup-økosystem inden for AgriFood Tech.

Vidensbank

Oversigt over alle analyser

Dyk ned i vores arkiv af analyser, der ser på udviklingen på kapitalmarkedet, specifikke branchetendenser og effekten af Vækstfondens finansiering.

Nyheder og blogindlæg

Gå til nyhedsoverblik, hvor vi løbende deler nyheder og blogindlæg fra vores egen verden, ligesom vi videreformidler de gode historier fra porteføljen.

Liste over venturetransaktioner

Få et opdateret overblik over offentliggjorte ventureinvesteringer i danske selskaber. Data stammer fra Pitchbook og Crunchbase samt diverse danske erhvervsmedier.

Kontakt Vækstfondens afdeling for digitalisering og analyse

Ditte Rude Moncur

Ditte Rude Moncur

VP, Digital

Jakob Borup

Jacob Borup

Data science- og analysechef

Ole Bruun

Ole Bruun Jensen

Chefanalytiker