Analyser og indsigt

I Vækstfonden arbejder vi på at skabe indsigt gennem data og analyser – gerne i partnerskab med andre. Vi følger udviklingen i kapitalmarkedet for danske iværksættere og vækstvirksomheder, vi analyserer forskellige segmenter og brancher, og vi deler løbende vores viden for at bidrage til opbyggelsen af et stærkt økosystem.

Seneste analyser

16-04-2021

Vækstfondens aftryk på den danske økonomi, 2020

Siden 1992 har Vækstfonden medfinansieret mere end 10.000 virksomheder. Med ny kapital har disse virksomheder kunne foretage nye investeringer, som har haft en substantiel effekt på samfundsøkonomien – både gennem virksomhedernes egen vækst og jobskabelse, men også indirekte gennem en øget brug af underleverandører og den innovation, som investeringerne har givet anledning til.

Ung gruppe af kolleger
13-07-2021

Det danske crowfundingmarked anno 2020

Vækstfonden og Dansk Crowdfunding Forening har i samarbejde fulgt op på aktiviteten på det danske crowdfunding marked i 2020. Der skal i den forbindelse lyde en stor tak til alle de platforme, der har bidraget med data og input til analysen.

Traktor
27-05-2021

God start på 2021 for ventureinvesteringer i danske startups

Danske virksomheder kommer godt fra start i 2021. Der er foretaget 19 investeringer i første kvartal, og tilsammen har virksomhederne hentet 2,5 mia. kr. i venturekapital. Det viser, at markedet igen er tilbage på normalen efter et år med store usikkerheder som følge af Coronakrisen. Især virksomheder inden for agrifood-segmentet har medvind, viser nye tal fra bl.a. Vækstfonden.

28-01-2021

Investorer kigger på patenter ved investering

Investorer betragter ofte patenter som en forudsætning for at foretage investeringer inden for teknologitunge brancher. Ny analyse lavet af Vækstfonden og Patent- og Varemærkestyrelsen viser en sammenhæng mellem virksomheders patenter og tidspunktet for finansiering.

22-01-2021

Vækstfonden har set på udviklingen af antal nystartede virksomheder i 2020: Der er grund til optimisme

Trods Coronakrisen var der gang i aktiviteten og iværksætteriet i hele landet. Danskerne er fulde af gode idéer – og det var de heldigvis også i 2020. Vækstfonden har kigget på, hvor mange virksomheder, der er startet i 2020, som i alt rummer hele 25.650 nystiftede CVR fordelt på kommuner.

Vidensbank

Oversigt over alle analyser

Dyk ned i vores arkiv af analyser, der ser på udviklingen på kapitalmarkedet, specifikke branchetendenser og effekten af Vækstfondens finansiering.

Nyheder og blogindlæg

Gå til nyhedsoverblik, hvor vi løbende deler nyheder og blogindlæg fra vores egen verden, ligesom vi videreformidler de gode historier fra porteføljen.

Liste over venturetransaktioner

Få et opdateret overblik over offentliggjorte ventureinvesteringer i danske selskaber. Data stammer fra Pitchbook og Crunchbase samt diverse danske erhvervsmedier.

Kontakt Vækstfondens afdeling for digitalisering og analyse

Ditte Rude Moncur

Ditte Rude Moncur

Senior Vice President, Digital

Jakob Borup

Jacob Borup

Data science- og analysechef

Ole Bruun

Ole Bruun Jensen

Chefanalytiker